Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk støtte til Japans økonomitiltak

Washington (NTB-AFP-Reuters): Barack Obama uttrykker støtte overfor den japanske statsministerens omdiskuterte økonomiske politikk.

Japans nyvalgte president Shinzo Abe besøkte fredag USAs president Barack Obama i Washington.

Blant temaene de to diskuterte var Abes kontroversielle økonomiske politikk. Den nyvalgte japanske presidenten har fått kritikk for å presse yenkursen nedover ved å øke pengemengden. Målet er å lette situasjonen for japansk eksport, men økonomer er bekymret for hva som kan skje hvis andre land også gjør det samme.

- Snart vil Japan eksportere mer, men landet vil også importere mer. USA vil være det første landet som drar nytte av det, etterfulgt av Kina, India og Indonesia, sa Abe i en tale etter møtet.

Ifølge en talsmann for Abe diskuterte de to statslederne ikke valuta under møtet, noe Japan tar som et tegn på at USA ikke er motstander av politikken.

Under møtet ba Barack Obama også om at Japan fortsatt må holde en tydelig linje ovenfor Nord-Korea. Ifølge Obama diskuterte de to sine «bekymringer rundt Nord-Koreas provokative handlinger», og ønsket om å svare med tydelige tiltak. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka