RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk sysselsetting litt under ventet

Sist oppdatert:
Den amerikanske sysselsettingveksten ble litt lavere enne ventet i desember, mens tallet for november ble revidedert noe opp
Det går frem av tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet fredag.

Sysselsetting steg 157.000 i desember, mens det var ventet en økning på 175.000 blant makroøkonomene på forhånd. I november var økning på 112.000 opprinnelig, men ble revidert til en oppgang på 137.000.

Arbeidsledighetsraten fortsatte å være stabil på 5,4 prosent i desember, ingen endring fra november, og som forventet at markedet.

Den gjennomsnittlige arbeidstiden steg med 0,1 timer til 33,8 timmer i desember, mens gjennomsnittlig timelønn steg 2 cent til 15,86 dollar pr. time. Det var ingen større overraskelser i disse tallene.

Arbeidsmarkedsrapporten - USA

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere