RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske banker kan gjøre forretninger med hasjbutikker

Washington (NTB-Reuters): Obama-administrasjonen oppmuntrer banker til å gjøre forretninger med statsautoriserte marihuana-leverandører.

Til tross for at slike bedrifter fortsatt er ulovlig i henhold til føderal lov, er det lovlig i noen stater, som Colorado.

USAs første butikker for fritt salg av marihuana åpnet i Denver, Colorado den første januar i år. I USA er marihuana-bruken blitt stadig mer tolerert, og det har vært mulig å få tak i planten og dens virkestoffer på resept i en rekke delstater i lang tid. Fra i år kan man kjøpe det på lik linje med alkohol.

Den politiske kursendringen henvender seg til nettopp disse nyåpnende butikkene, som til nå kun har vært i stand til å ta i mot kontanter for varene - noe som har gjort dem sårbare for tyverier.

- Det er et offentlig sikkerhetselement ved dette. Enorme mengder kontanter som ikke blir satt inn i en bank, er noe som ville bekymret meg, sier justisminister Eric Holder.

Bankforeningen American Bankers Association sier de er skeptisk til at veiledningen vil utgjøre noen forskjell, siden hasjsalg fortsatt bryter med føderal lovgiving. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere