JetBlue innfører påbudet fra 4. mai og det samme gjør United og Delta i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset.

11. mai følger også de tre flyselskapene Southwest, Alaska og American Airlines etter, skriver Los Angeles Times.

Les også: Korona-krisen: - Sveiser igjen dører for å stenge beboere inne

Fagforeningen Association of Flight Attendants, som har over 50.000 medlemmer, har lenge presset på for å få innført påbud om bruk av munnbind på fly.

Flere flyselskap, blant dem Alaska, American, Delta og Spirit, lar midtsetene stå tomme for å sikre avstand mellom passasjerene. Det har til nå skapt få problemer, ettersom koronapandemien har ført til svært god plass på flyene.

Etterspørselen etter flybilletter i USA har falt med 96 prosent siden midten av mars, og på innenlandsflyene er det nå i gjennomsnitt bare 15–20 passasjerer, ifølge bransjeorganisasjonen Airlines for America.

Les også: Ny smittevernveileder for luftfarten: - Ett sete mellom hver passasjer

For flyselskapene er situasjonen dramatisk. American Airlines melder om et underskudd på nærmere 23 milliarder kroner i første kvartal, og andre kvartal blir trolig enda verre.

United har hatt en inntektssvikt på nærmere 18 milliarder kroner i årets tre første måneder, og Delta melder om et underskudd på 5,5 milliarder kroner.

(©NTB)