RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske gassinsentiver kan hjelpe TGS

Sist oppdatert:
Det amerikanske inneriksministeren la i går frem en insentivpakke for å øke aktiviteten i den amerikanske delen av Mexicogulfen, spesielt for gass på store havdyp
Det melder Fearnley Fonds i sin offshore morgenrapport.

Det foreslås av det amerikanske innenriksdepartementet å gi et royaltyfritak for de første 15 milliarder kubikkfot gass som produseres fra brønner i sjiktet 15.000 og 18.000 fot under havbunne, mens det foreslås et fritak for de første 25 milliardene kubikk fot fra brønner dypere en 18.000 fot under havbunnen.

I tillegg til det generelle fritaket er det foreslått at royalty fritak for 5 milliarder kubikkfot kan overføres til andre brønner (uansett dybde) for mislykkede brønner boret dypere enn 18.000 fot.

Royalty fritak er ikke nytt men det nye forslaget øker insentivene for brønner dypere enn 18.000 fot, samt at muligheten til å "føre" over fritak ved mislykkede brønner bør senke terskelen for å dra i gang leteboring, mener Fearnley Fonds. I dag får oljeselskapene royaltyfritak for de første 20 milliardene kubikkfot gass for alle brønner dypere enn 15.000 fot.

TGS har de siste årene økt sin eksponering mot Deep Gas-segmentet i Mexico-gulfen gjennom kjøp og innsamling av multiklient-seismikk i området.

- Lettelser i rammebetingelsene for oljeselskapene teller klart positivt for TGS, mener Fearnley.

Forslaget skal nå ut til høring i 60 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere