RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske husholdninger foran en dyr vinter

Sist oppdatert:
De amerikanske husholdningen må på regne en kraftig økning i sine utgifter til fyring denne vinteren. Det amerikanske energidepartementet estimerer en økning på 33 prosent i snitt ved en normal vinter
Det går frem av prognosene det amerikanske energidepartementets statistikkavdeling Energy Information Administration har utarbeidet for den kommende vintersesongen.

Dyreste vil vinteren bli for de av husholdningene som primært har sin oppvarming fra naturgass. De kan påregne en økning i fyringskostnadene på 378 dollar, eller knappe 2.500 kroner. Det er en økning på 48 prosent sammenlignet med forrige vinter. Prognosene er basert på at det blir en normal vinter i Nord-Amerika.

Billigste ut kommer de som fyrer med elektrisitet, her blir økning på kun 5 prosent, men i snitt for de amerikanske husholdningene, som i langt større grad fyrer med gass og fyringsolje enn her hjemme, vente en økning i fyringskostnadene på 33 prosent. Skulle vinteren bli ekstra kald kan regning bli 50 prosent høyere enn i fjor.

Energidepartementet presiserer at det er stor usikkerhet i anslagene, og viser blant annet til at mindre endringer i tilbuds/etterspørselsbalansen i energimarkedet kan få store utslag. I tillegg ser energidepartementet usikkerhet tilknyttet situasjonen for deler av den amerikanske olje- og raffineringsindustrien i etterkant av orkanene Rita og Katrina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere