RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske husholdninger øker

Sist oppdatert:
Amerikanske husholdningers inntekter og forbruk økte omtrent som ventet i juli. Junitallene ble samtidig oppjustert
Amerikanske husholdningers inntekter økte med 0,2 prosent fra juni til juli. På forhånd var det ventet en økning på 0,3 prosent, ifølge Briefing.com. I juni økte tallet med 0,4 prosent, etter at tallet i dag ble revidert opp fra en opprinnelig rapport på 0,3 prosent.

Tallet for husholdningenes forbruk økte med 0,8 prosent.. Her var det ventet en vekst på 0,8 prosent. I juni økte dette tallet med 0,6 prosent, revidert opp fra 0,3 prosent.

Bakgrunn

Husholdningenes inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere