RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske IT-giganter vil ha nye spionasjeregler

Washington (NTB-AFP): Seks amerikanske IT-giganter ber Kongressen tøyle etterretningstjenesten NSA. De ønsker mer offentlighet om overvåking og vil ha en styrking av personvernet.

Det går fram av et brev Google, Apple, Microsoft, Facebook, Yahoo og AOL har sendt til en komité i Senatet.

- De ferske avsløringene av overvåkingsaktivitet vekker vesentlig bekymring både i USA og i utlandet, heter det i brevet fra gigantselskapene.

Flere av IT-selskapene har forsøkt å få lov til å fortelle om detaljer i sitt samarbeid med amerikansk etterretning, men har ikke fått medhold.

- Mer åpenhet vil hjelpe oss til å tilbakevise feilaktige rapporter om at vi gir etterretningstjenestene direkte adgang til våre selskapers servere, eller at vi er delaktige i et omfattende program for innsamling av nettdata, skriver selskapene.

- Åpenhet er det sentrale, første skrittet på veien til en opplyst offentlig debatt, men det er åpenbart at mer må gjøres. Våre selskaper mener myndighetenes praksis for overvåking må reformeres slik at personvernet og tilsynsmekanismene styrkes betydelig, heter det i brevet som er datert torsdag, kort tid etter medieoppslag om at NSA skal ha tappet data fra kablene til Google og Yahoo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere