RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske konsumenter med knalltro på økonomien

Sist oppdatert:
De amerikanske konsuementene vurdering av dagens økonomiske situasjon og fremtiden har steget voldsomt den siste måneden, og er på det høyeste nivået på to år
Det viser den månedlige udnersøkelsen til National Conference Board.

Konsumenttilltisindeksen endte på 101,9 for juni, opp fra 93,1 i mai. Det var ventet at indeksen ville ende på 95.

Når det gjelder de amerikanske konsumentenes vurdering av den nåværende situasjonen så har den økt fra 90,5 i mai til voldsomme 104,8 i juni. Deres tro på fremtiden steg fra 94,8 i mai til 100 nå i juni, viser undersøkelsen.

Andelen av amerikanske forbrukere som nå mener at økonomien er god har steget fra 22,2 prosent i mai til 25,6 prosent i juni. Andelen forbrukere som fortsatt mener det er vanskelig å finen seg jobb falt fra 30,3 prosent til 26,5 prosent.


Consumer confidence/Consumer sentiment - USA

Det er to ulike målinger av forbrukertillit i USA, en utført av non-profit-organisasjonen Conference Board, en annen utført av University of Michigan. Den første kalles Consumer Confidence, den andre Consumer Sentiment, men det er samme sak.

Begge er spørreundersøkelser hvor tusener av husholdninger spørres ut som synspunkter på den økonomiske utviklingen, slik de opplever den. Begge består også av to hoveddeler: Ett tall for situasjonen nå, et annet for forventninger til fremtiden.

En svakhet ved slike indekser er at de påvirkes av forhold som ikke alltid fører til konkret høyere eller lavere aktivitet hos forbrukerne. Det kan være politisk usikkerhet eller en spesielt positiv eller negativ allmenn nyhet.

Derfor er det bare betydelige endringer i indeksene som bør vektlegges, men da kan de også være et godt signal på endringer i forbrukernes oppførsel.

Undersøkelsen til Conference Board offentliggjøres den siste tirsdagen i den måneden den gjelder. Undersøkelsen til University of Michigan kommer i to runder: En foreløpig versjon den andre fredagen i den måneden den gjelder, og en endelig på den fjerde fredagen i måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere