Gå til sidens hovedinnhold

Amerikanske kvinner foretrekker fortsatt Obama

Washington (NTB-Reuters): Barack Obama har en solid ledelse på 14 prosentpoeng over Mitt Romney i en ny måling blant amerikanske kvinner.

51 prosent av registrerte, kvinnelige velgere støtter president Obama, ifølge målingen, som er utført av Ipsos på oppdrag for nyhetsbyrået Reuters. 37 prosent sier de ville stemt på Mitt Romney, som trolig blir republikanernes presidentkandidat i valget 6. november.

Spørreundersøkelsen ble foretatt mellom torsdag og søndag forrige uke, etter at en demokratisk fjernsynskommentator sa at Romneys kone Ann ikke evner å forstå de økonomiske utfordringene mange amerikanere står overfor ettersom hun aldri har hatt en betalt jobb.

Kommentaren førte til en heftig debatt om kvinners rolle i samfunnet, og ble av republikanere tolket som et tegn på at demokrater ikke verdsetter hjemmeværende mødre.

Anklagene hjalp imidlertid ikke Romney, som sliter med å trekke til seg kvinnelige velgere. Gjennom hele 2012 har Obama ledet på målinger blant kvinnelige velgere.

- Kvinner har allerede gjort seg opp en mening om dette. Fjernsynsdebatter kommer ikke til å påvirke kvinners politiske syn foreløpig, sier Julia Clark i Ipsos. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget