RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske kvinner har erobret arbeidsplassene

Washington (NTB-AFP): Kvinner utgjør nå nærmere 50 prosent av arbeidsstokken i USA, noe amerikanere flest mener er en god ting.

For 40 år siden var bare hver tredje lønnsmottaker kvinne i USA, men holdningene til kvinner i arbeidslivet har siden endret seg kraftig, viser en undersøkelse utført av tidsskriftet Time.

Rundt 40 prosent av amerikanske kvinner er nå hovedforsørger i sin familie, og 80 prosent av kvinnene og 76 prosent av mennene mener at det er bra at flere kvinner har kommet ut i arbeidslivet.

I 1972, da kvinnebevegelsen var på sitt sterkeste i USA, var kvinneandelen ved amerikanske universiteter 40 prosent. Nå er den 60 prosent.

På medisin- og jusstudiet lå kvinneandelen på fattige 10 prosent for rundt 40 år siden, mens den nå er på nærmere 50 prosent.

Selv om stadig flere amerikanske kvinner tar høyere utdannelse og entrer arbeidslivet, møtes de fortsatt av gammeldagse holdninger.

57 prosent av mennene og 51 prosent av kvinnene i USA mener det er best for familien at faren arbeider ute mens moren er hjemme for å passe barna.

Kvinner som klatrer forbi menn på karrierestigen, møter også motstand. 69 prosent av kvinnene mener at de møter mannlig motstand dersom de får større makt enn menn, mens bare 49 prosent av mennene mener at dette er tilfelle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere