RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske leger kritiske til skifergass

Washington (NTB-AFP): En gruppe amerikanske leger krever stans i utvinning av skifergass inntil det er forsket mer på mulige helseskader.

Skifergass utvinnes en rekke steder i USA ved hjelp av metoden fracking. Den har gjort det mulig å øke gassproduksjonen kraftig, men kritikere frykter forurensing av grunnvann og andre miljø- og helseskader.

- Det er behov for vitenskapelig og epidemiologisk informasjon om de helsemessige konsekvensene av fracking. Ingen burde starte mer fracking før vi har de vitenskapelige faktaene, sier Adam Law, som underviser ved Weill Cornell Medical College.

Ifølge Dagens Næringsliv er Statoil et av selskapene som har investert mest i utvinning av skiferolje i USA de siste årene. 67 prosent av Statoil-aksjene eies av den norske staten.

Det pågår en opphetet debatt om konsekvensene av skiferolje-utvinning, og mange oljeselskaper mener miljøvernere og helseeksperter bekymrer seg unødig.

Adam Law tilhører gruppen Physicians Scientists and Engineers for Healthy Energy, og han deltok denne uken på en konferanse hvor mulige helseskader som følge av fracking ble diskutert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere