RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske politikere til Iran-konferanse i Oslo

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Sentrale amerikanske politikere deltar i en konferanse om atomforhandlingene med Iran på Nobelinstituttet i Oslo mandag.

Demokrat og tidligere medlem i den amerikanske kongressen Patrick Kennedy og tidligere borgermester i New York, republikaneren Rudy Giuliani ankommer Oslo mandag for å delta i konferansen.

Konferansen arrangeres av den kontroversielle iranske eksilopposisjonsgruppen National Council of Resistance of Iran, som er svært kritiske til en permanent avtale om atomvåpen med Iran.

De to amerikanske politikerne skal sammen med de øvrige deltakerne diskutere de videre atomforhandlingene mellom de såkalte 5 + 1-landene, USA, Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina og Tyskland, og Iran.

En midlertidig avtale mellom Iran og de øvrige landene ble inngått i november i fjor og trådte i kraft 20. januar. Her godtok Iran å begrense arbeidet med atomteknologien, mot at Vesten lempet litt på sanksjonene mot landet. Videre forhandlinger mellom partene starter i mars, og målet er å få på plass en permanent atomvåpenavtale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere