RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske regler kan løfte oljeprisen

Sist oppdatert:
Nye amerikanske regler for drivstoff kan skape et godt fundament for oljeprisen i 2006. Sjekk de nye reguleringene som kan holde oljeprisen oppe her
I 2005 ble det et rekordår for oljeprisen, noe som har fått flere til å spå en nedgang i 2006.

Men implementering av nye regler for drivstoffkvaliteten i USA kan bidra til at oljeprisen holdes oppe også i 2006, melder Reuters.

Det kommer nemlig strengere regler for sulfurinnholdet i amerikansk bensin og diesel i 2006, noe som gjør at flere raffineri må omstille seg til de nye reglene. Det betyr med nedetid for raffineriene som allerede jobber for fult.

Reguleringene vil også føre til at det amerikanske markedet vil etterspørre mer høykvalitetsolje. Dette vil dra opp prisene, advarer amerikanske eksperter ifølge Reuters.

Fra 1. januar skal raffineriene levere lavere sulfurnivåer i bensin, mens de nye reglene trer i kraft fra juni for diesel.

En rundspørring Reuters har foretatt viser at eksperter forventer at oljeprisen i gjennomsnitt vil ligge på 57,34 dollar fatet i 2006, rett i nærheten av gjennomsnittsprisen i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere