*Nettavisen* Nyheter.

Amerikanske senatorer bekymret for Israel

Washington (NTB-AFP): Israel utsettes for risiko dersom landet inngår en fredsavtale med palestinerne, hevder amerikanske senatorer i et brev til president Barack Obama.

Et stort flertall av medlemmene i Senatet oppfordrer presidenten til å huske på farene som kan true Israel. De ber også om at Obama må jobbe tett sammen med israelske myndigheter.

- Regjeringene våre vil utvilsomt være enige i noen saker, og uenige i andre. Men USAs vennskap med Israel krever at vi jobber tett sammen idet vi igjen forplikter oss til å spille vår historiske rolle som en betrodd venn og aktiv megler, heter det i brevet.

To demokrater og to republikanere står som hovedforfattere, og brevet er undertegnet av 76 av USAs 100 senatorer.

De understreker at de er tilhengere av fred i Midtøsten, og at palestinerne bør jobbe for å opprette institusjoner som vil gjøre det mulig å grunnlegge en egen palestinsk stat.

Brevet ble offentliggjort tirsdag, dagen etter at Obama møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Washington. Den amerikanske presidenten sa tydelig ifra om at han mener palestinerne bør få sin egen stat. Han ga også klart uttrykk for at utvidelsen av de israelske bosetningene på Vestbredden må stanse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.