*Nettavisen* Nyheter.

Amerikanske soldater skjøt og drepte gutt (4)

Foto: PATRICK BAZ (AFP)

USAs styrker drepte et barn i Helmand-provinsen i Afghanistan.

10.01.14 15:31

Hendelsen skjedde tirsdag i Nad-e Ali-distriktet. Det er uklart hva som utløste skytingen, men sivile er ofte fanget i skuddlinjen mellom utenlandske soldater og opprørere.

Den britiske avisen The Times skriver imidlertid at det var rolig og stille i området da hendelsen skjedde, og at det kun ble avfyrt skudd mot guttungen, som ifølge avisen var fire år gammel.

Nato har bekreftet at et barn ble skutt og drept, og at saken er under etterforskning.

- Tjenestemenn fra koalisjonen vil samarbeide med afghanske offisielle for å fastslå hva som har skjedd og hvorfor det skjedde. Vi sender vår dypeste medfølelse til familien som har lidd tapet av en av sine kjære, sier oberstløytnant Will Griffin.

President Hamid Karzai fordømmer drapet på guttungen, og bruker samtidig hendelsene til å kritisere utenlandsk tilstedeværelse i Afghanistan.

Vesten forsøker nå å overtale presidenten til å tillate en sikkerhetsstyrke som skal bli værende igjen etter at brorparten av de Nato-soldatene vender snuten hjem i år.

- Vi har alltid stått imot sivile tap og etterlyst en absolutt stans i de amerikanske militæroperasjonene i hjem og afghanske landsbyer for å avverge slike drap hvor uskyldige barn eller sivile er ofrene, sa Karzai i en uttalelse.

- Vi fordømmer drapet på dette uskyldige barnet i Helmand, sier han.

Karzai går av som president etter det planlagte valget i april måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag