RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske velgere gir Obama ny kilevink

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama klarer ikke å vekke begeistringen hos amerikanske velgere. I en ny måling sier bare 41 prosent av de spurte at de er fornøyd med innsatsen hans.

I den nye målingen fra The New York Times og CBS News er andelen fornøyde velgere redusert med 9 prosentpoeng sammenlignet med februar. Andelen misfornøyde velgere ligger i den nye målingen på 47 prosent.

Stigende bensinpriser trekkes fram som en mulig forklaring på den dalende oppslutningen om Obama.

I en tilsvarende måling fra The Washington Post og ABC News ligger andelen fornøyde på 46 prosent, ned 4 prosentpoeng fra februar. I denne målingen sier 50 prosent av de spurte at de er misfornøyd med presidentens innsats.

Andelen fornøyde velgere regnes som et viktig barometer på sannsynligheten for å bli gjenvalgt. Erfaringsmessig bør andelen ligge på 50 prosent eller mer.

I målingen fra The New York Times og CBS News gjør Obama det likevel bedre enn rivalene. I alt 47 prosent sier de vil stemme på Obama dersom Mitt Romney blir hans motkandidat i valget. Romney får en oppslutning på 44 prosent. Med Rick Santorum som motkandidat blir fordelingen 48- 44 i Obamas favør. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere