RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amersham guidet i smug?

Sist oppdatert:
Legemiddelselskapet Amersham har ifølge en analytiker vært ute og guidet ned forventningene til første halvår. Det er ikke kommet noen børsmelding om dette fra Amersham-sjef Bill Castell
Tirsdag legger norsk-britiske Amersham frem resultater for første halvår.

En analytiker sier til Finansavisen at selskapet har vært ute og jekket ned markedets forventninger.

- Jeg er nokså sikker på at tallene blir svakere i første halvår i år enn opprinnelig forventet. Årsaken er den dårlige valutasituasjonen. Ledelse har vært ute og guidet, derfor skulle det fleste analytikerne likevel være i rute. Det vil ikke bli de helt store overraskelsene, sier analytiker H. P. Bøhn i Fondsfinans til avisen.

Dette er det ikke sendt noen melding om til børsen.

Bøhn forteller at han i likhet med mange av sine kolleger måtte nedjustere sine estimater for første halvår relativt kraftig i juni.

Analytikernes anslag på resultat før skatt ligger nå relativt tett og varierer nå fra 116 til 126 millioner, med et snitt på 121 millioner, ifølge TDN Finans.

Amersham kommer ikke med fullstendige kvartalsrapporter, men meldte 23. april om en omsetningsvekst på 6 prosent i første kvartal, basert på konstante valutakurser. Dette ble da av selskapet betegnet som i tråd med forventningene.

Kursen på Amersham steg etter denne meldingen og nådde en topp på 58,50 kroner i juni, før den så har falt til 54,50 kroner i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere