RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AMK-operatører mistenkt i Tøyen-saken

(Scanpix/Privat)
Sist oppdatert:
Tre AMK-operatører har fått status som mistenkt i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet til Døndu Tulum (63) på Tøyen i januar i år.

Da ambulansepersonellet kom fram til leiligheten på Tøyen 24 minutter etter første nødanrop fra familien, slo de fast at den tyrkiske kvinnen allerede var død, skriver VG.

Familien ringte inn ni nødanrop til AMK-sentralen, men operatørene oppfattet telefonkontakten med familien som så truende at ambulansepersonellet på stedet ble bedt om ikke å gå inn i leiligheten før politiet kom.

De tre AMK-operatørene etterforskes både for grov uforstand i tjenesten og for brudd på bestemmelser i helsepersonelloven. Alle nekter straffskyld.

- De tre har fått status som mistenkt fordi det er en større sannsynlighet for at det vil kunne komme påtalevedtak mot dem enn for de øvrige involverte, sier advokat Nils Ole Bay, som leder etterforskningen på verv for Spesialenheten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere