RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amnesti for Pakistans president opphevet

Islamabad (NTB-AP): Pakistans høyesterett opphevet onsdag amnestiet som beskyttet president Asif Ali Zardari mot alvorlige korrupsjonsanklager.

Kjennelsen er et alvorlig slag mot den upopulære Zardari og kan være begynnelsen på slutten for ham som president, på et tidspunkt da USA trenger en stabil alliert i kampen mot ekstremister langs grensa til Afghanistan.

Selv om Zardari nyter immunitet så lenge han er president, har opposisjonen allerede begynt å planlegge hvordan de skal få ham erklært uegnet til å bli sittende.

Amnestiet var en del av en avtale som USA hjalp til å forhandle fram med den tidligere presidenten Pervez Musharraf som åpnet for at Benazir Bhutto kunne vende hjem og delta i politikken uten å bli trukket for retten.

Zardari, som overtok ledelsen av Bhuttos parti etter at hun ble drept i et attentat, har sammen med Bhutto hatt korrupsjonsanklager hengende over seg siden 90-tallet og har sittet i fengsel i flere år under tidligere regjeringer.

Domstolens kjennelse åpner for at flere tusen andre også kan stilles for retten for korrupsjon, blant dem innenriksminister Rehman Malik og to andre ministre i Zardaris regjering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere