*Nettavisen* Nyheter.

Amnesty anklager Israel for grusomheter

London/Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Israelske sikkerhetsstyrker begår grusomme overgrep mot palestinere på den okkuperte Vestbredden, slår Amnesty International fast.

Menneskerettighetsorganisasjonen anklager israelske soldater og politifolk for å være «lette på avtrekkeren» og for å utvise «en ufølsom mangel på respekt for menneskeliv», uten at de blir stilt til ansvar av den grunn.

I rapporten «Trigger-happy: Israel's use of excessive force in the West Bank» slår Amnesty fast at flesteparten av palestinerne som er drept på Vestbredden de siste tre årene, ikke utgjorde noen umiddelbar fare verken for israelske styrker eller andre.

Noen av de drepte ser ut til å ha vært ofre for målrettede likvidasjoner og flere av dem ble skutt i ryggen, noe som ifølge Amnesty er ensbetydende med krigsforbrytelser.

- Hyppigheten og omfanget av israelske soldater og politifolks vilkårlige og grove maktbruken mot fredelige demonstranter på Vestbredden, og den frihet fra straffeforfølgelse gjerningsmennene nyter, tyder på at dette er ledd i en bevisst politikk, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.