*Nettavisen* Nyheter.

Amnesty ber Rihanna droppe Aserbajdsjan-konsert

London (NTB): Popstjernen Rihanna synger foran flere tusen mennesker på et stadion i Aserbajdsjans hovedstad Baku fredag kveld. Det bør hun avstå fra, mener Amnesty International.

Rihanna holder konsert i Baku i forbindelse med U17-VM i fotball for jenter som arrangeres i Aserbajdsjan. Også Shakira skal opptre i Baku mens VM-sluttspillet pågår.

Menneskerettsgruppen Amnesty mener de to artistene bør tenke seg om før de går på scenen i et land der det er blitt dokumentert gjentatte brudd på menneskerettighetene.

Særlig peker Amnesty på forbudet mot demonstrasjoner mot myndighetene som er innført i sentrum av Baku. I tillegg nevnes forfølgelsen av journalister, bloggere og politiske aktivister.

- Begge artister bør kjenne til situasjonen i Aserbajdsjan i kjølvannet av Melodi Grand Prix, heter det i en uttalelse fra Amnesty, som også er undertegnet av organisasjonen Sing for Democracy.

Menneskerettssituasjonen i Aserbajdsjan ble heftig diskutert i mediene i forbindelse med MGP-finalen i Baku i vår. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.