RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amnesty: Færre land gjennomfører henrettelser

Oslo (NTB-Anne Marte Vestbakke): Stadig flere land går bort fra dødsstraff. Men det samlede antallet henrettelser i verden går opp, ifølge Amnesty International.

20 av verdens land henrettet dødsdømte fanger i fjor. Det er en nedgang på en tredel de siste ti årene, skriver den internasjonale menneskerettsorganisasjonen i sin rapport om dødsdommer og henrettelser i 2011.

- Det er svært gledelig å registrere at flesteparten av landene i verden har gått bort fra dødsstraffen, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International i Norge.

- Vårt budskap til det lille mindretall som fremdeles praktiserer dødsstraffen, er derfor at de er i fullstendig utakt med resten av verden, og at de nå må forstå at de mister all troverdighet hvis ikke de avskaffer denne grusomme, umenneskelige og fornedrende straffemetoden, sier han.

En økning i det samlede antallet kjente henrettelser fra 527 i 2010 skyldes først og fremst flere henrettelser i Midtøsten. Det er registrert 50 prosent flere henrettelser på ett år i denne regionen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere