*Nettavisen* Nyheter.

Amnesty krever at Bahrain løslater aktivist

London (NTB): Amnesty International krever at Bahrain straks løslater den fengslede menneskerettsforkjemperen Abdulhadi al-Khawaja, som har sultestreiket siden begynnelsen av februar.

Khawaja, som også har dansk statsborgerskap etter mange år i eksil i landet, ble dømt til livsvarig fengsel av en militærdomstol i Bahrain i juni i fjor.

Amnesty hevder at han ble torturert under avhørene og tvunget til å tilstå. Også i fengselet skal han ha blitt utsatt for tortur og mishandling.

For 53 døgn siden innledet Khawaja en sultestreik, og helsetilstanden hans blir nå stadig dårligere. Ifølge forsvareren har han gått ned 16 kilo og Amnesty frykter at han skal dø bak fengselsmurene.

Ifølge dommen oppfordret Abdulhadi al-Khawaja til voldsbruk under fjorårets demokratiopprør mot Bahrains eneveldige hersker, kong Hamad bin Issa al-Khalifa.

Amnesty avviser dette og slår fast at det ikke er lagt fram noen beviser, verken for at Khawaja selv brukte vold eller at han oppfordret andre til å gjøre det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.