*Nettavisen* Nyheter.

Amnesty mener Sri Lanka trakasserer dommere

Colombo (NTB-AFP): Amnesty International anklager regjeringen på Sri Lanka for forfølgelse av landets dommere etter at nasjonalforsamlingen besluttet å stille landets øverste dommer for retten.

Partiet til president Mahinda Rajapakse la torsdag fram et forslag om at dommeren Shirani Bandaranayake får sparken og stilles for retten. Dommeren beskyldes for å ha hånet grunnloven. Forslaget ble samme dag vedtatt med klart flertall ettersom Rajapakses parti sitter på to tredel av plassene i nasjonalforsamlingen.

- Angrepet på meningsmotstandere omfatter nå også advokater og medlemmer av domstolene som kritiserer maktmisbruk, heter det i en uttalelse fra Amnesty.

Amnestys bekymring skyldes også angrepet på en fremtredende dommer i oktober. Han ble angrepet og såret av væpnede menn etter at han hadde klaget på at myndighetene forsøkte å gripe inn i domstolenes uavhengighet.

Også USA og Tyskland har uttrykt bekymring for Sri Lankas respekt for menneskerettigheter. Det skjedde da FNs menneskerettsråd gikk gjennom situasjonen i landet under et møte i Genève torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.