*Nettavisen* Nyheter.

Amnesty: Reformer i Turkmenistan ikke reelle

Oslo (NTB): Reformer som Turkmenistans myndigheter har gjennomført foran valget kommende helg, er bare kosmetiske endringer beregnet på å berolige utenlandske kritikere, sier Amnesty i en rapport.

- Det å holde dette valget vil ikke gjøre noe med den totale undertrykkelsen, mangelen på grunnleggende menneskerettigheter og frykten som har gjennomsyret samfunnet i mange år. Alle forsøk på å late som det er framgang for menneskerettighetene, er å føre folk bak lyset, sier John Dalhuisen i Amnesty.

Turkmenske myndigheter innførte i fjor reformer som de hevdet ville føre til opprettelsen av et nytt politisk parti og innføring av uavhengige medier.

Men reformene er ikke mer enn symbolske gester beregnet på å avlede det internasjonale samfunnet. Ivrige utenlandske investorer bør ikke la seg lure av disse reformene eller bruke dem som påskudd for ukritiske investeringer, sier Dalhuisen.

Turkmenske kilder forteller Amnesty, som er nektet adgang til landet, at folk unnlater å møte andre av frykt for at et feil ord skal skape problemer for dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.