Gå til sidens hovedinnhold

Amnesty retter hard kritikk mot Tyrkia

Oslo (NTB): Amnesty International retter hard kritikk mot det organisasjonen kaller omfattende brudd på menneskerettighetene i Tyrkia. Alle virkemidler tas i bruk for å knuse oppstanden mot myndighetene, mener Amnesty.

Beate Ekeløv-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty i Norge, var i Tyrkia i sommer og løp fra tåregassen i Istanbul sammen med demonstrantene der. Fjernsynskameraene er nå snudd bort fra Tyrkia, men overgrepene fortsetter, skriver Ekeløv-Slydal i et blogginnlegg.

- Tyrkiske myndigheter er ansvarlige for omfattende brudd på menneskerettighetene. Disse fyller hele skalaen fra brudd på ytrings- og forsamlingsfriheten til retten til liv og frihet fra tortur, framholder hun videre.

- Statsminister Recep Tayyip Erdogan omtaler politiet som helter. Disse såkalte heltene er de som bruker tåregass og vannkanoner mot fredelige demonstranter, banker dem sønder og sammen og arresterer legene som hjelper de skadde, skriver Beate Ekeløv-Slydal.

Amnesty International legger nå fram en ny rapport om tyrkiske myndigheters opptreden under protestene på Taksimplassen i Istanbul. Her beskrives i detalj det organisasjonen mener var omfattende brudd på menneskerettighetene. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai