*Nettavisen* Nyheter.

Amnesty: russiske og kinesiske våpen i Darfur

Khartoum (NTB-AFP-TT): Kinesiske kuler og russiske fly bidrar til brudd på menneskerettighetene i Darfur til tross for FNs våpenembargo, sier Amnesty International.

Ifølge Amnesty fortsetter Russland og Kina å forsyne Sudan med våpen og ammunisjon til tross for at det er helt klart at de blir brukt mot sivilbefolkningen i Darfur, sier den London-baserte menneskerettighetsgruppa i en ny rapport.

- Kina og Russland selger våpen til Sudans regjering vel vitende om at mange av dem kommer til å bli brukt i menneskerettsbrudd i Darfur, kommenterer Amnestys militærekspert Brian Wood.

«Dette inkluderer målrettede og etnisk motiverte angrep på sivile områder og vilkårlig bombing fra fly som har bidratt til at rundt 70.000 mennesker har måttet rømme fra sine hjem og landsbyer,» heter det i rapporten.

- Konflikten i Darfur opprettholdes gjennom en konstant strøm av våpen utenfra. For å forsøke å unngå ytterligere alvorlige brudd på menneskerettighetene må alle internasjonale våpensalg til Sudan umiddelbart opphøre, og FNs våpenembargo må begynne å gjelde for hele landet, sier Wood. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.