Amnestys folk i området får opplyst av øyenvitner at seks av de ni ble skutt, mens de tre andre ble torturert til de døde. En av dem skal ha blitt kvelt med sitt eget skjerf og fått musklene skåret av armen, ifølge menneskerettsorganisasjonen.

Drapene, som angivelig fant sted i landsbyen Mundarakht i Malistan-distriktet mellom 3. og 6. juli, er trolig kun en brøkdel av volden Taliban har stått bak. Gruppen har stengt ned telefonsignalene i mange av områdene de har erobret, for slik å kontrollere hvilke bilder og videoer som blir delt med omverden, skriver Amnesty.

Hazaraene utgjør 10–20 prosent av landets befolkning. De er sjiamuslimer, i motsetning til den sunnimuslimske majoritetsbefolkningen. Gjennom årene er de blitt rammet av en rekke terrorangrep som ytterliggående sunnimuslimer har utført mot moskeer, skoler og sykehus som brukes av folkegruppen.

Angrepene ble trappet opp etter at IS etablerte seg i Afghanistan, men folkegruppen har i årevis også blitt angrepet av Taliban.

– Den kaldblodige brutaliteten i disse drapene er en påminnelse om Talibans tidligere overgrep, og en forferdelig indikator på hva et nytt Taliban-styre kan føre med seg, sier Amnestys generalsekretær Agnès Callamard.

Les også: Afghansk landslagsspiller (19) var en av de som omkom

De beviser også at etniske og religiøse minoriteter nå er særlig utsatt i Afghanistan, sier hun videre.

(©NTB)