RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Farid Ighoubah

Amok da politiet nektet å være taxi

Sist oppdatert:
Kvinnen gikk løs på biler og hus med metallstang på sin egen 18-årsdag.

(iBergen.no) Årsaken var at politiet hadde nektet å kjøre henne hjem.

Husket ikke koden
I fjor høst hadde kvinnen feiret myndighetsdagen sin sammen med kjæresten og en venninne på byen. Hun hadde drukket tett hele kvelden og var kraftig beruset da hun og venninnen ble kjørt hjem til sistnevnte.

Men 18-åringen ville hjem til sin egen bolig i en annen bydel. Samme dag hadde hun fått en ny mobiltelefon i gave av kjæresten, men hadde glemt koden. Uten penger og mulighet til å ringe, slo hun derfor politiets nødnummer og ba om å bli kjørt hjem.

Amok med jernstang
Politiet ville midlertid ikke å være drosjetjeneste, noe som gjorde henne rasende. Den nye mobiltelefonen var det første offeret for kvinnens raseri. Etter å ha kastet den i bakken slik at den gikk i stykker, begynte hun å sparke i søppelspann som sto plassert i gaten.

Deretter fant hun en metallstang som hun gikk løs på vindusruter både i hus og parkerte biler i nærheten. Til sammen fire biler ble ramponert av 18-åringen før politiet kom.

I arresten
Hun fikk dermed transporten hun etterlyste, men den gikk ikke til det stedet hun hadde tenkt. Sammen med venninnen måtte hun tilbringe natten på glattcelle.

Den tidligere straffedømte 18-åringen kunne torsdag ta imot sin andre dom i Bergen tingrett. Der ble hun idømt både fengselsstraff og erstatning.

- Betydelig uleilighet
«De straffbare handlinger i form av skadeverk som tiltalte har begått fører til betydelig uleilighet og utgifter for de fornærmede.» skriver retten i dommen.

Hun ble dømt til 40 dager fengsel, som ble gjort betinget med en prøvetid på to år, samt til sammen 75.587 kroner i erstatning til sine ofre.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere