Gå til sidens hovedinnhold

Amputerte beina med lommekniv

Gjennomførte en dramatisk amputasjon med en sveitsisk lommekniv i ruinene på New Zealand.

En australsk kirurg på New Zealand brukte en sveitsisk lommekniv til å amputere beina til et jordskjelvoffer som lå fastklemt i ruinene.

- Det var i realiteten ingen andre alternativer. Operasjonen ble hovedsakelig gjennomført med en sveitsisk lommekniv. Jeg vet det høres grusomt ut, men det var alt vi hadde, sier lege Stuart Philip, melder Daily Mail.

Krabbet gjennom ruinene
Den australske urologen var på en legekonferanse i Christchurch da katastrofen inntraff tirsdag denne uken. Jordskjelvet som rammet ved lunsjtider lokal tid i New Zealands nest største by, hadde en styrke på 6,3. Det offisielle tallet på omkomne er oppjustert til 113, men flere hundre mennesker er fortsatt savnet.

Philip forteller at han hjalp en kvinnelig lege med å utføre amputasjonen under den kollapsede Pyne Gould Corporation-bygningen, etter å ha krabbet seg gjennom ruinene i fem timer i en desperat leting på overlevende.

Pasienten, som blir omtalt som Brian, fikk noe bedøvelse under operasjonen, men langt fra nok til å døyve alle de voldsomme smertene. Etter hvert kom det også en bygningsarbeider som bisto med operasjonen.

- Usikre på om vi ville overleve
Mer en 250 leger og sykepleiere deltok på konferansen om urologisk kirurgi i Christchurch da jordskjelvet rammet. Mange av dem stormet til de sammenraste bygningene og tok seg inn i ruinene for å hjelpe ofrene.

- På et tidspunkt under etterskjelvene, så var vi usikre på om vi ville komme ut i live, sier Philip.

Kommentarer til denne saken