Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amstaffen Majlo får leve

KAMPEN FORTSETTER: Majlos skjebne er ennå ikke avgjort, hundefolket organiserer seg på Facebook for å støtte Majlo og familien.
KAMPEN FORTSETTER: Majlos skjebne er ennå ikke avgjort, hundefolket organiserer seg på Facebook for å støtte Majlo og familien. Foto: PRIVAT (PRIVAT)
Sist oppdatert:
Matmor Monia Johansson vant bikkjeslagsmålet mot Staten.

I april fikk amstaffen Majlo (2) avvist en anke på en avlivningsbegjæring av politidirektoratet, fordi rasen er ulovlig i Norge. Onsdag morgen fikk Monia Johansson beskjeden: Hunden blir ikke avlivet.

To alternativer
Når en ulovlig hunderase er brakt inn i landet åpner hundeloven for to alternativer: Avlivning eller tilbakevisning. Dermed flytter familien fra Klæbu og hjem til Sverige. For i retten uttalte familien at de var villige til å flytte for at Majlo skal få leve.

Til adressa.no bekrefter advokat Sigvart Bilstad at Sør-Trøndelag tingrett har opphevet Politidirektoratets vedtak om avlivning, og har dømt staten til å betale Monia Johanssons og mannen Daniel Wolaks saksomkostninger.

På kennel siden februar
- Retten antyder i dommen hva et nytt vedtak fra Politidirektoratet bør gå ut på, og sier at vedtaket bør være at Majlo tillates utført til Sverige. Retten finner det også naturlig at politiet bringer hunden til grensen for hundeeiers regning, sier Bilstad til avisen.

Siden 26. februar har hunden vært holdt i kennel på et ukjent sted i landet. Nå håper familien at de gjenforenes med Majlo så raskt som mulig.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!