Amy har lungesykdom

- Hun må slutte å røyke, sier faren til Amy.

24.06.08 21:29

(SIDE2): Sangerinnen Amy Winehouse har spor av lungesykdommen emfysem, men reagerer fantastisk på den behandlingen hun får, ifølge faren, Mitch Winehouse. Det melder BBC news mandag.

Bakgrunn: Amy hoster blod

Det var på BBC Radio1 at faren gikk ut og fortalte at datteren kommer til å bli helt frisk så lenge hun stumper røyken for godt. Stjernen har vært innlagt på sykehus i en uke nå, men hun kommer til å bli klar for den store og populære Glastonbury Festival og Nelson Mandela konsert denne uken.

Lungeemfysem kommer av at lungene er skadet og kan starte som mild andpustethet. Med tiden kan det føre til at kroppen ikke får nok oksygen og det kan til og med føre til døden.

- Det er helt og holdent reparerbart, avklarte Mitch Winehouse.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Kan ikke kureres
Den forstyrrede 24-åringen ble syk sist uke etter at hun besvimte i sin leilighet i London.

Selv om faren hennes, Mitch Winehouse, er positiv, mener formann i lungeforeningen i Storbritannia at lungeemfysem ikke lar seg kurere.

- Får du emfysem, blir du ikke kvitt det igjen. Det er mulig å lide av sykdommen uten å ha de store symptomene. Men fortsetter man å røyke vil sykdommen utvikle seg fort, sa han til BBC.

- det vil ikke gå ut over sangprestasjonene til Amy så lenge hun ikke røyker, sier han. Men i siste fase av denne sykdommen vil man ikke ha pust til å kunne synge, informerte han.

- Dropp Doherty
I et intervju med Sunday Mirror sendte Mitch Winehouse en beskjed til alle doplangere der ute.

- Hvis dere selger crack til Amy så får dere også ta ansvaret. Han la til at han ikke syns alle Amys venner var et like godt parti.

- Jeg vil ikke at hun ska henge ut med kompiser som Pete Doherty heller. Hva slags håp har hun om folk rundt henne tar dop hele tiden?

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag