RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

An(d)tastet av breiflabb

Foto: Einar Johansen (Kvinnheringen)
Sist oppdatert:
Anden fløt på vannet og ante fred og ingen fare da beistet fra dypet angrep.

Einar Johansen bor ved sjøen i Eidsvik på Halsnøy i Kvinnherad kommune i Hordaland. Han er ivrig hobbyfisker og jeger, og er interessert i dyreliv av alle slag. Men den dramatikken han fikk se søndag har han aldri sett maken til, skriver kvinnheringen.no.

- Jeg satt i hobbyrommet og puslet med noe arbeid, da jeg ble var at det skjedde noe på sjøen, like ved moloen min, forteller Johansen.

Han så en stokkand som kjempet for livet, og sprang straks de 25 metrene ned til sjøen. Det var vindstille og god sikt i sjøen.

- Jeg gikk opp på moloen og fikk se at breiflabben hadde gapt over hele fuglen – bare hals og hode stakk ut av fiskekjeften.

Les sak med flere bilder hos kvinnheringen.no

Men flabben hadde tydelegvis gapt over for mye.

- Breiflabben prøvde å komma seg nedover i sjøen, men anda hadde for stor oppdrift. Jeg sprang opp igjen til huset, hentet fotoapparat og fikk ett bilde av kampen mellom fisk og fugl, forteller Johansen.

Da breiflabben ga opp etter det Johansen tippar var en 7–8 minuttar lang kamp, var stokkanden rask til å svømme bort til Johansen. Sidan endene i området ofte blir matet, er de ganske tamme.

- Stokkanden klarte ikke fly, var pjuskete og blødde frå noen sår. Den la seg til ved beina mine, men etter en stund kom den seg og var helt fin.

Johansen kjenner til at breiflabben tar dykkende fuglar, men å gå til angrep på en voksen stokkand som svømmer i overflaten er sjelden kost.

Et søk på nettet viser at www.strilen.no kunne fortelle om en liknende historie bare for en måned siden. Også i det tilfellet hadde breiflabben gapt over for mye oppdrift, og ble dermed et lett bytte for en lokal fisker som fikk både fugl og fisk i ett varp. Men i det tilfellet dro fuglen sitt siste åndedrag i breiflabb-kjeften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere