RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analysen av Lillestrøm

Vålerengas analyseansvarlig ser på søndagens motstander.

Vi skal måle krefter mot LSK for å ta tre poeng på Ullevaal og vi er revansjelystne for å rette opp poengfangsten i Tippeligaen

Skuffende resultater

LSK er en klubb som har skuffet resultatmessige i år og har slitt med ett dusin skader over lengre tid. Henning Berg gjorde en meget sterk avslutning på sesongen i fjor, og har slitt med å komponere en slagkraftig nok startoppstilling som har gitt nok kvalitet og kontinuitet. Yngre spillere har blitt brukt, og det har gitt de varierende hell i forhold til poengfangst.

Det er en lang stund LSK vant over VIF i Tippeligaen, og den trenden skal fortsette etter 22.00 på Søndag.

LSK bygger sin spillestil ut ifra en 4-4-2-formasjon. Den er bygget på en god struktur i den bakre og midtre fireren. Ustabile lagoppstillinger har gjort LSK ofte til uforutsigbare i forhold til spillertyper. Men de siste kampene har den vært noe mer stabilt.

Farlige på dødballer

LSK bygger sin spillestil på gode omstillingsprosesser, duellkraft og solid ettertrykk rundt offensive dødballer. LSK har skapt og gjort mål på ett tosifret antall cornere og dødballer i år, noe som vitner om at LSK ikke har lagt dødballprioritet i kista etter nytt trenerskifte. Det er så lange tradisjoner på Lillestrøm at metaforen ”corner er mål” fortsatt lever.

I forsvarsleddet finnes mye luftstyrke, representert særlig ved Riseth og Kippe. En nyutdannet høyreback i Essediri er spesielt god en mot en og ved innleggsituasjoner. Hva med farten i det bakreleddet? Hva bør utnyttes?

Midtbaneleddet begynner å ta form hos LSK. En del forskjellige spilletyper gjør at balansen ser litt bedre ut nå for tiden. Hardtarbeidende Bjørkøy og Mouelhi legger ned mange kilometer i løpet av 90 minutter, henholdsvis kant og sentralt. Den kreative kraften står Nosa Igiebor for, velkjent for VIF. Riktignok fortsatt litt fersk i Tippeligaen, men en spiller som blir bare bedre og bedre. Har overblikk og kreative løsninger og er i stand til å bli avgjørende for kamputfallet.

Angrepet sterkest

Kanskje den sterkeste lagdelen er derimot ikke nevnt, angrepet. Kanskje overraskende med duoen Occean/Edwin, med Sundgot som backup. Som TIL spiller det med et gammelt klassisk oppsett med en stor og sterk targetmann, i spann med en liten, rask, bevegelig og teknisk begavet spiller. Komplementært utfyller de hverandre perfekt. De er målfarlige begge to, med hver sine spisskompetanser. Begge to er gode i overgangsspillet og kommer til å spille en viktig rolle for ett defensivt LSK lag på Ullevaal. Samtidig har de spisskompetanse nok til å kombinere i det etablerte angrepet.

Hva med våre muligheter? Hva tar vi hensyn til?

Vi må i langt større grad hindre dødball imot. Bestemthet i egen scoreboks. Bruke begrepet hurtighet og høy intensitet når vi bestemmer oss for å angripe. Fortsette med å produsere 2. og 3.mannsbevegelse foran ballfører og utfordre det noe langsomme forsvarssleddet til LSK.

Analyseansvarlig: Aleksander Olsen

khaled
khaled

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere