*Nettavisen* Nyheter.

Analysene av Arafats levninger er klare

Ramallah (NTB-AFP-DPA): Ekspertene som har gransket prøver fra levningene til palestinernes avdøde president Yasser Arafat, for å fastslå om han ble forgiftet, har nå levert sine rapporter til palestinske myndigheter.

06.11.13 06:14

Arafat ble brått syk i 2004 og døde etter et kort sykeleie på et militærsykehus i Frankrike. Legene var ikke i stand til å fastslå dødsårsaken.

Den palestinske lederen ble ikke obdusert, og mange palestinere har i alle år siden mistenkt Israel for å ha forgiftet ham.

En fransk domstol besluttet i august i fjor å innlede drapsetterforskning, etter at det ble funnet høy konsentrasjon av det radioaktive stoffet polonium i noen av klærne Arafat brukte tiden før han døde. Enken Suha samtykket samtidig til at det kunne tas prøver av Arafats levninger.

Graven i Ramallah på Vestbredden ble åpnet i november i fjor og 60 prøver ble tatt av levningene. Prøvene ble deretter delt mellom sveitsiske og russiske eksperter og sendt til analyse, og tirsdag overlot sveitserne sin rapport til palestinske myndigheter.

- Det sveitsiske laboratoriet har nå overlevert rapporten, bekrefter Tawfiq Tirawi, som leder palestinernes gransking av Arafats død. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.