RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytiker: - Lansering godt steg på veien for Axis-Shield

Sist oppdatert:
Erling Refsum følger europeiske helseaksjer for Nomura Securities i London og mener at gårsdagens lansering fra Axis-Shield er et godt steg i riktig retning for selskapet. Les mer hva han mener om aksjen
Onsdag lanserte Axis-Shield sitt nye 'point of care' diagnosesystem på en legemiddelmesse i Dusseldorf i Tyskland.

Systemet, som går under navnet Afinion, er det et diagnosesystem som lar legen eller pasient selv enkelt stille diagnose for en rekke sykdommer og helserisiki.

Allerede mandag kunne iMarkedet skrive om lanseringen. Les hva vi skrev:
Axis-tester på vei til butikkene

I London sitter den halvt norske, og tidligere legen, Erling Refsum og analyserer selskap innen den europeiske helsesektoren for Japans største meglerhus, Nomura Securities.

I et intervju med iMarkedet sier han at han har stor tro på Axis-Shield, og at de har levert godt de siste årene.

Nå ser han konturene av en meget viktig vekstdel av selskapet, nemlig 'førstelinje' applikasjoner innenfor diagnostikk kommer frem. Dette vil være en av de viktigste vekstdriverne i selskapet fremover antar Refsum som anbefaler Nomuras kunder å kjøpe aksjer i det norsk-britiske selskapet.

- Axis Shield har investert omtrent 20 millioner pund i dette systemet, og vi går nå inn i en fase der selskapet vil søke å høste gevinster fra sine investeringer, sier Refsum til iMarkedet. Han forteller at verdien på selskapet på børsen er omtrent halvparten av det han mener det burde vært verd – men Nomura driver ikke med kursmålsfastsettelse.

Venter USA i 2005

- Først vil Afinion bli lansert i Europa. Først i Nord-Europa, der selskapet har egen distribusjon, så i resten av Europa der eksterne distributører vil ta seg av salget. Erfaringene fra lanseringen i disse markedene vil være viktig når Axis-Shield går inn i USA, det største diagnosemarkedet i verden, sier Refsum til iMarkedet.

Han forventer at det vil bli foretatt en rekke tester av diagnosesystemet i året som kommer, og at det vil forelegge en godkjennelse fra det amerikanske legemiddelverket, FDA, i løpet av 2005. Da åpnes et stort marked opp.

- Men det vil være viktig at Axis-Shield lykkes med å bringe produktet ut til markedet på en riktig måte, sier Refsum til iMarkedet. Han venter at det kan bety store investeringer, men at Axis-Shield vil bruke god tid på å finne den beste fremgangsmåten.

Trend

På sikt mener Refsum at denne type produkter som ble lansert i går vil utgjøre en sterkt tredje ben for Axis-Shield, og at megatrenden innenfor helsevesenet passer Axis-Shield utmerket.

- Det er et fokus på å skape rette og klare diagnoser så tidlig som mulig. Uten en riktig diagnose vil det være vanskelig å gi den riktige medisinen. Ved å plassere diagnostikken nærmere pasienten, og da unngå laboratorium, vil det gå kortere tid før man får fastsatt diagnoser, og dermed igangsettelser av korrekt behandling raskere. Det er en stor besparelse for helsevesenet, sier Refsum.

Nomura estimerer at Axis-Shield vil omsette for 60,1 millioner pund i 2005 mens de i 2006 vil klare en omsetning på 68,2 millioner pund. Resultat før skatt, finans og avskrivninger (EBITDA) ventes å bli henholdsvis 3,7 millioner pund og 6,6 millioner pund i perioden.

Meglerhuset skriver at de er finansielle rådgivere for selskapet innenfor Corporate Finance. De har en kjøpsanbefaling på selskapet, men oppgir ikke kursmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere