*Nettavisen* Nyheter.

Analytiker: - Norwegian posisjonerer seg

Oslo (NTB): Norwegian posisjonerer seg overfor SAS ved å inngå avtale om kjøp av 222 nye fly, men veksten er likevel i tråd med det Norwegian har uttalt tidligere, mener analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities.

- I utgangspunktet ser det voldsomt ut, men det er i tråd med det Norwegian har sagt tidligere. Selskapet ønsker å vokse, og det gjøres ved å øke takten noe, sier Sivertsen til NTB.

Norwegian og konkurrenten SAS deler i dag i praksis innenlandsmarkedet mellom seg. Men Norwegian har mer kontroll på lønnsomheten. SAS sliter, mener han.

- SAS har i utgangspunktet store problemer, noe selskapet selv snakker åpent om. SAS vi kjenner i dag, er ikke nødvendigvis det samme SAS som vi vil kjenne om en del år fremover i tid. SAS vanskeliggjør sin konkurransesituasjon hvis selskapet skal operere på samme måte som i dag, sier Sivertsen.

Han tror ikke at Norwegian vil få problemer med å finansiere kjøpet av 222 nye fly. Sivertsen forutsetter at Norwegian får en rabatt på 45 prosent på de nye avtalene med Boeing og Airbus. Det vil i så fall innebære at den reelle prislappen blir 70 milliarder kroner, og ikke 127 milliarder kroner som er listepris. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.