RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytiker: - Usikkert om SAS-salg vil gi nok penger

København (NTB): Selv om avtalene med fagforeningene er i havn, er fremtiden fortsatt usikker for SAS. En dansk analytiker tviler på om salget av eiendommer og datterselskaper vil skaffe nok penger.

En del av sparepakken i det kriserammede skandinaviske selskapet innebærer at Widerøe, SAS Ground Handling og en rekke eiendommer skal selges, noe som skal gi rundt 2,6 milliarder friske kroner i kassen.

Flere aktører den danske næringslivsavisen Børsen har snakket med, sier det er et optimistisk mål.

- Jeg sier ikke at det er uoppnåelig, men når jeg ser på hva de eiendelene er verdt, så er målet ambisiøst, sier senioranalytiker Jacob Pedersen i Sydbank. Han sier et salg er viktig fordi det både vil redusere gjelden i SAS-systemet og gi en langt mindre komplisert organisasjon.

- Widerøe er verdt 0,9 til 1,3 milliarder. De andre områdene er det stort sett umulig å komme med et fornuftig overslag for, men 2,6 milliarder totalt er absolutt i det øvre sjiktet av det jeg ville satt opp, sier Pedersen.

Fagredaktør Ole Kirchert Christensen på reisenettstedet check-in.dk mener SAS kan ha satt det beløpet av taktiske årsaker og at SAS kan ha lagt inn et «prutningsmonn» og er villig til å akseptere en lavere pris. Han tror salget av bakkeselskapet vil gå raskt, mens det kan ta noe lengre tid å avhende Widerøe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere