RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytiker bråsnur etter avslag

Sist oppdatert:
Onsdag rykket meglerhuset Terra Securities ut med en kjøpsanbefaling på Photocure. Torsdag bråsnur meglerhuset og anbefaler salg av aksjene. Les mer her:
I går meldte Terra Securities at de oppgraderte aksjene i Photocure fra Hold til Kjøp. Aksjen hadde falt for mye, mente meglerhuset, som anbefalte sine kunder å ta posisjoner i aksjen i forkant av resultatpresentasjonen.

Sjekk analysen her:
Hever Photocure før tall

Akkurat den anbefalingen angrer nok Terra Securities og analytiker Espen T. Jørgensen på i dag.

Før børsen åpnet sendte nemlig Photocure ut en melding til markedet om at deres nøkkelprodukt Hexvix enda ikke er godkjent av amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA).

Les mer om avslaget her:
Photocure på ny USA-smell

Snur fra Kjøp til Salg

FDA gir dermed foreløpig avslag på søknaden til Photocure, som gjerne vil starte markedsføring av blærekreft-behandlingen i det store amerikanske markedet.

- Photocure melder i dag om at FDA har bedt om mer informasjon knyttet til Hexvix og at produktet foreløpig ikke kan godkjennes. Vi er på nåværende tidspunkt usikre på hva som
kreves av tilleggsinformasjon for å få en markedsføringsgodkjenning, men det synes opplagt at dette medfører en utsettelse i forhold til våre forventninger. PhotoCure kjører i øyeblikket en fase 3 studie i USA, som trolig kan benyttes i den videre prosessen, men det er umulig å si noe mer konkret om timing og eventuelle ekstra kostnader, skriver Terra Securities i en oppdatering.

- Vi nedgraderer aksjen til Salg, konkluderer analysen og kursmålet senkes til 45 kroner per aksje, fra tidligere 55 kroner per aksje.

Nok for kursen i Europa

- Til tross for at USA representerer en stor mulighet for Photocure tror vi inntektspotensialet for Hexvix i Europa alene er nok til å forsvare dagens aksjekurs. Problemet for aksjen er likevel at selskapet ikke vil levere positive resultater før i 2008, og at nyhetsstrømmen nå ikke ser ut til å bli så positiv som forventet, skriver meglerhuset videre i analysen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere