RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytiker bull på PGS

Sist oppdatert:
Offshoreanalytiker Kjell Erik Eilertsen i Alfred Berg mener det er nok av oppgang i vente for PGS som ledes av Svein Rennemo (bildet). Les hva han forventer seg av kursen
PGS har hatt en god utvikling så langt i år. Aksjen har steget nærmere 20 prosent fra nyttår, og 50 prosent de tre siste månedene og endte onsdag på 453 kroner aksjen.

Alfred Berg-analytiker Kjell Erik Eilertsen mener det er mer å gå på og til Finansavisen spår han kursen opp til 600 kroner.

Eilertsen estimerer at vil tjene 5,5 dollar per aksje i 2005. Inkluderes salget av oljeselskapet Pertra vil inntjeningen per aksje ligge på 12,5 dollar per aksje. Dette anslaget er bygget på en prisvekst på 9 prosent for kontraktsseismikk samt 86 prosents utnyttelse i inneværende år.

Men analytikeren forventer at det er rom for mer de neste tre årene, og forventer at prisen på seismikk skal opp 20 prosent mens flåteutnyttelsen kan krype opp til 95 prosent. I så fall er mener han kursen kan nå 100 dollar, eller rundt 600 kroner.

Han mener at seismikkmarkedet befinner seg midt i sykelen, og at det har mer å gå på.

- Vi snakker om å være høyt i sykelen for å gå over 100 dollar aksjen, sier analytikeren til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere