*Nettavisen* Nyheter.

Analytikere: - Kina straffer neppe Nord-Korea

Beijing (NTB-AFP): Kina vil neppe straffe Nord-Korea for landets nye atomprøvesprengning, tror analytikere. Regjeringen i Beijing lar trolig sin brysomme allierte i fred, selv om den på forhånd hadde advart mot atomtesten.

Nordkoreanerne detonerte tirsdag en kjernefysisk prøvesprengning nord i landet. Det kom ingen umiddelbar reaksjon fra Beijing, der feiringen av det kinesiske nyttåret pågår for fullt, men det er tidligere kommet advarsler fra kinesisk hold.

Kina frykter at indre uro i Nord-Korea skal utløse en flom av flyktninger over grensen mellom de to landene. De siste ukene har den engelskspråklige kinesiske avisen Global Times i flere skarpt formulerte lederartikler bedt regjeringen skjerpe holdningen til nabolandet.

Den nye prøvesprengningen, som er den tredje i sitt slag i Nord-Korea, kan bety et tilbakeslag for USA. Amerikanerne har den siste tiden sett tegn til håp, med nye ledere på plass i regionen, skriver nyhetsbyrået AFP.

De nye lederskapene i Kina, Japan og Sør-Korea har på ulike vis antydet at de leter etter nye måter å håndtere forholdet til Nord-Korea på. Men ifølge AFP svekker den nye atomtesten utsiktene til resultater av det diplomatiske arbeidet på kort sikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.