Analytikere: - SAS var nødt til å handle

Oslo (NTB): SAS var nødt til å handle inn nye langdistansefly for å henge med i konkurransen om passasjerene som flyr til andre kontinenter, mener analytikere.

Tirsdag ble det kjent at SAS satser tungt på langdistanserutene, og bestiller tolv nye Airbus-fly til en verdi av vel 20 milliarder kroner.

- Hadde ikke SAS gjort denne investeringen nå, hadde de mistet langdistanseflygingene i løpet av fire-fem år, sier analytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank til Dagens Næringsliv.

Åtte av de nye flyene er A350-900XWB, Airbus-konsernets aller nyeste fly og konkurrenten til Dreamliner. Flyet er blant de mest drivstoffgjerrige og støysvake som hittil er utviklet, og skal leveres i 2018.

Pedersen tror bestillingen kan være redningen for det kriserammede flyselskapet, men understreker at SAS må forbedre inntjeningen for å kunne tjene penger i framtiden.

Også Hans Erik Jacobsen i Swedbank First Securities mener tiden var inne for flykjøp nå siden flåten av SAS-fly begynner å eldes. Men har SAS egentlig råd? (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.