RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikere imponert over Subsea 7

Sist oppdatert:
I går la Subsea 7 frem imponerende tall for andre kvartal 2005. iMarkedet.no har spurt analytikerne om hva de mener. Sjekk deres syn her
Kristian Siems Subsea 7, tidligere Siem Offshore, la i går frem knallsterke tall for andre kvartal 2005. Oljeservice-selskapet kunne vise til solid vekst og økning i inntektene. Spesielt marginene selskapet la frem var imponerende.

iMarkedet.no har spurt to analytikere om hva de mener om tallene og om hva de tror om selskapets fremtidige utvikling.

Analytiker Arne Egil Rønning i Fondsfinans er imponert over tallene Subsea 7 la frem for andre kvartal 2005 i går.

- Dette var knalltall for andre kvartal, sier en ferierende Rønning på telefon til iMarkedet.no

Rønning var særlig imponert over marginene selskapet kunne vise til.

- Både topplinjen og inntjening var bra, men særlig marginene var vesentlig over det jeg har sett for meg, forteller han.

Han er også overrasket over at Subsea 7 kan vise til så bra marginer allerede nå.

- Det at vi får så høye marginer tidlig vitner om at vi kan få enda bedre toppmarginer enn det jeg tidligere trodde, sier Fondsfinans-analytikeren og fortsetter:

- Marginene har kommet raskere enn mine tidligere estimater og jeg tror det først og fremst skyldes høyere utnyttelse og forskjellige kostnadskutt.

Det har lenge gått spekulasjoner om en mulig fusjon mellom Subsea 7 og Stolt Offshore. Rønning tror ikke det skjer med det første.

- Jeg tror selskapene passer bra sammen i forhold til sterke og svake regioner, og at Stolt er interessert, fastslår analytikeren.

Men han tror de sterke kvartalstallene fra Subsea 7 er med på å vanskeliggjøre en slik fusjon.

- Nå gjør Subsea 7 det så sterkt at selskapene er likeverdige på mange måter, så da blir det først aktuelt lengre ned i løypa og vil kanskje komme på et senere tidspunkt, sier han til iMarkedet.no

Analytikeren har foreløpig ikke justert for mye på estimatene.

- Jeg har anbefalt kjøp hele veien, og opprettholder foreløpig kursmålet på 90 kroner. Men jeg tror aksjen har mer å gå på i det lengre bildet, forteller Røinning som mener Subsea 7 er den baste kandidaten i oljeservice-sektoren.

Har stor tro på Subsea 7

Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securites er i likhet med Fondsfinans og Rønning svært positiv til Subsea 7 etter gårsdagens tall. Også Nybor lar seg imponere.

- Tallene var veldig sterke, det ser vi og på kursutviklingen i dag, sier Nyborg til iMarkedet.no

Terra Securites var også det meglerhuset som hadde størst tro på oljeservice-selskapet før gårsdagens fremleggelse av resultatene.

- Vi lå høyest med EBITDA på 45 millioner. Vi oppjusterer ikke så mye for 2005, men oppjusterer estimatene for 2006 og 2007 kraftig.

Nyborg har også oppdatert kursmålene.

- Vi høyner vårt 12 måneders kursmål fra 100 til 110 kroner og har et kursmål for de neste 3 månedene på 85 kroner.

Terras høyt profilerte aksjestrateg tror også Subsea 7 og oljeservice-sektoren generelt har mer å gå på.

- Først og fremst har Subsea 7 vært underanalysert. Inntjeningstoppen i subsea-markedet ligger historisk 18 måneder etter riggmarkedet. Og riggmarkedet har ennå ikke nådd toppen, mener Nyborg som tror på et sterkt marked helt frem til 2010.

I motsetning til Fondsfinans tror ikke Nyborg og Terra at Stolt er den heteste fusjonspartneren for Subsea 7.

- Technip har vært den store kandidaten. Technip og Subsea 7 samarbeider jo blant annet i Brasil, sier han og legger til:

- Men om det skjer vil jo det bare være en bonus. Og da vil det nok komme i form av et oppkjøp fra Technip, avslutter Nyborg.

Aksjen er i skrivende stund opp 17,58 prosent til 75,25 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere