RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikere kjøligere til amerikanske aksjer

Sist oppdatert:
Amerikanske analytikere har kjølnet noe i forhold til inntjeningsestimatene sine. Det viser en gjennomgang Dresdner Kleinwort Wasserstein har gjort
I USA er olje og gasssektoren analytikernes yndlinger, men selv om sektoren kunne merke seg videre oppgang i inntjeningsestimater fra amerikanske analytikere så hjelper det ikke.

Store kutt i inntjeningsestimatene i bransjer som elektronikk, automobil og forsikring gjorde sitt til at inntjeningsestimatene for ett år frem i tid ble kuttet med 1 prosent av amerikanske analytikere siste måned.

Dette viser en gjennomgang storbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein har gjort, og som iMarkedet har fått tilgang til.

De siste tre månedene har inntjeningsestimatene for selskaper innen olje og gass blitt justert opp med halsbrekkende 25 prosent – da med utgangspunkt i hva analytikerne tror om resultatet to år frem i tid. Tilsvarende estimater for inntektene ett år frem i tid er justert opp med 11 prosent.

Innen telekommunikasjon var det også optimisme å spore, ved at inntjeningsestimatene for ett år frem i tid er justert opp med 2,2 prosent sist måned. Det finnes også trøst, mener Dresdner, at det er enkeltselskaper som General Motors og forsikringsmegleren Marsh & Mclennan som trekker snittet ned.

Sistnevnte ble rasert på børsen etter at statsadvokaten i New York startet etterforskning av selskapet.

Uansett. Ser man på inntjeningsestimatene to år frem i tid så er to tredjedeler av sektorene nedjustert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere