RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikere tviler på tyske Tomra-ordrer i år

Sist oppdatert:
Analytikere iMarkedet har snakket med tviler på at Tomra får ordrer fra Tyskland i år, etter at det i går kveld ble kjent at den tyske industrien stanser arbeidet med å innføre et nasjonale pantesystem
Les også: Tomra: Tysk industri stopper panteinnføringen (Ny)

- Dette gjør at pant ser ut til å være lenger unna enn på lenge, sier analytiker Ståle Bjørnstad i DnB Markets til iMarkedet.

Det sier han etter at den tyske industrien i går ettermiddag meldte at man stanser arbeidet med å innføre et nasjonalt pantesystem fra 1. oktober.

- Sannsynligheten for at det ikke blir solgt automater i Tyskland i år øker betraktelig, sier Bjørnstad, som påpeker at det er vanskelig å innføre et så omfattende system i dagens øknomiske klima i Tyskland.

Bjørnstad hadde allerede en reduser-anbefaling på Tomra.

Analytiker Trygve Lauvdal i Gjensidige NOR Equities mener også at dette øker sjansen for en utsettelse, selv om han stiller seg uforstående til uttalelser fra bransjen om at "tvangspanten er død".

Lauvdal har hatt en nøytral-anbefaling på Tomra, og har ikke gjort endringer på dette foreløpig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere