RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikerne kritiske til Tandberg - ny kursmassakre (Ny)

Sist oppdatert:
Analytikerne er kritiske til finansdirektør Terje Rogne og Tandberg-ledelsen, og mener resultatvarselet kom for sent i kvartalet. Oslo Børs undersøker igjen aksjehandlene i forkanten av fredagens resultatvarsel. Tandberg-kursen falt som et blylodd på Oslo Børs
Les også:

Norse kutter Tandberg til 20 kroner
Gjensidige Nor kritisk til Tandberg-ledelsen
Danske skuffet over Tandberg
Hvor havner Tandberg-kursen?
Nytt katastrofevarsel fra Tandberg (Ny2)

Like samstemte som analytikerne tidligere var i sin kjøpsanbefaling av Tandberg-aksjen, er de nå gjennomgående gjennomgående negative.

Mandag morgen var meglerhusene Norse og Gjensidige Nor Equities ute med kursmål på Tandberg-aksjen på 20 kroner. Dette stemte godt overens med markedets oppfatning. Tandberg-aksjen ble handlet til fattige 19,20 kroner til lunsj mandag, noe som var et fall på 44,8 prosent.

Fallet forsterket seg utover dagen og aksjen var ned nesten 50 prosent til 17,70 kroner etter lunsj. Det så ikke ut til at det var noen bunn i Tandberg-aksjen mandag.

Kritiske til varselstidspunkt

Analytikerne er særlig kritiske til ledelses håndering av informasjonen ut til markedet. Det stilles spørsmålstegn ved hvorfor Tandbergs resultatvarsel kom så sent i kvartalet.

- Hvis det ledelsen sier stemmer, solgte Tandberg for bare 50 til 55 millioner kroner i januar. Hvorfor har man ikke gått ut tidligere da også februar ble svakt, spør Gjensidige Nor Equities i en oppdatering til kundene.

Meglerhuset Norse og analytiker Thomas Lie er av samme oppfatning.

- Vi stiller spørsmålet om hvorfor resultatvarselet for første kvartal ble sendt så sent i kvartal. Vi tror at ledelsen i Tandberg visste nok om den svake omsetningen allerede når innsiderne ikke valgt å innløse sine opsjoner (som var in-the-money) 6. mars 2003. Vi tror dette resultatet vil svekke investor-tilliten, skriver Lie i sin oppdatering.

Børsen sjekker Tandberg

Oslo Børs valgte mandag å igjen undersøke handelen i forkant av Tandbergs resultatvarsel. Økokrim har ennå ikke henlagt sin sak om mistanke om ansattes handel på innsideinformasjon ved forrige resultatvarsel i desember.

- Det eneste vi gjør helt rutinemessig er gå igjennom handler i forkant av varselet, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet.

Han sier videre til iMarkedet at Børsen ikke vil kritisere at Tandberg sendte ut et resultatvarsel fredag kveld.

- Hvis de hadde styremøte fredag ettermiddag, må det være bedre for markedet at de informerer om dette umiddelbart fredag i stedet for å vente til mandag, mener Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere