RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikerne skuffet over Tomra

Sist oppdatert:
Analytikerne er skuffet over tallene som Tomra-sjef Erik Thorsen la frem i går ettermiddag. Men de trekker ulike konklusjoner om hva du bør gjøre med aksjen. Her kan se se hva meglerhusene mener
Les også: Svakt fra Tomra (Ny)

Både ABG Sundal Collier, Gjensidige NOR Equities og Danske Equities skriver onsdag morgen at det er skuffet over tallene til Tomra.

Men mens Danske opprettholder sin kjøpsanbefaling og Gjensidige NOR fortsatt stiller seg nøytralt til aksjen, kutter ABG Sundal Collier sin anbefaling fra hold til selg i en analyse med tittelen "Q1: Clean out of positive surprises".

Danske betegner også rapporten som skuffende og kutter anslått fortjeneste pr. aksje for hele 2003 fra 2,4 til 2,1 kroner, men tror fortsatt på sterk resultatvekst fra tredje kvartal.

Når det gjelder de svake tallene for første kvartal, mener Danske disse både illustrerer effekten av sterk krone, men at det også viser hvor lønnsomt det europeiske markedet er i forhold til andre markeder. I første kvartal var det primært det europeiske salget som falt for Tomra.

ABG Sundal Collier er langt mer pessimistisk for 2003, og tror på en fortjeneste pr. aksje på 1,33 kroner. Meglerhuset mener den siste tidens kursoppgang har vært overdreven, og viser til at panteinnføringen i Tyskland fortsatt treneres.

Gjensidige NOR påpeker også mangelen på fremdrift i Tyskland, og tror nå ordrene derfra blir ytterligere forsinket, og ikke kommer før i juli eller august.

I tillegg er Gjensidige NOR ikke sikker på at de første tyske ordrene vil fungere som en trigger for aksjen, fordi de kan komme til å indikere skuffende markedsstørrelse og marginer, etter høye forhåpninger.

Oppsummering Danske Equities:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 50-60 kroner

Oppsummering Gjensidige NOR Equities
Anbefaling: Nøytral
Kursmål: 30-35 kroner

Oppsummering ABG Sundal Collier
Anbefaling: Selg
Kursmål: 30 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere