Gå til sidens hovedinnhold

Analytikerne slakter Funcom

Forrige uke leverte det Skøyen-baserte selskapet Funcom tallene for andre kvartal. Det hjalp ikke den allerede svekkede Funcom-aksjen.

SKØYEN: Fredag leverte Funcom et negativt resultat, og aksjen falt enorme 20,5 prosent. I tillegg viste kvartalsresultatene det kun er 400 000 som fortsatt spiller Age of Conan, på tross av at selskapet har solgt 800 000 spill siden lanseringen i mai.
Tallene har fått aksjeanalytikere til å miste troen på Funcom.aksjen, skriver E24
- Konkurrentene til Funcom har klart å øke sin kundemasse i den perioden «Age of Conan» er inne i nå, og klarer de ikke det vil aksjen slite, sier Torgersen.
Carnegie-analytikeren opprettholder allikevel en kjøpsanbefaling på Funcom-aksjen, selv om selskapet er mer skeptiske til aksjen enn tidligere.
Konsernsjef Trond Aas solgte fredag 400.000 av sine aksjer, noe markedet også reagerte negativt på. Aas begrunnet salget med at han trengte penger til å betale formuesskatt, i følge E24.
Ved 15-tiden mandag kunne Funcom-aksjen handles for 15,6 kroner, en nedgang på 4,3 prosent.
Den 18.september kommer spillet «Warhammer Online», et spill som det er store forventninger til og som være en direkte og sterk konkurrent til «Age of Conan».
I tillegg vil World of Warcraft komme med en ekspansjonspakke i fjerde kvartal, som vil gjøre konkurransen enda hardere for Funcom.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene