RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikerne snakket rundt i RCL?

Sist oppdatert:
Analytikerne som følger cruiserederiet Royal Caribbean Cruises og konsersjef Richard Fain, kan ha blitt snakket ned rett før tallene kom. Estimatene er halvert i løpet av knappe to uker
En oversikt over de store amerikanske meglerhusenes analyseendringer de to siste ukene setter dagens [«]knallsterke[»] kvartalstall fra Royal Caribbean Cruises i et noe spesielt lys. Les mer: Knalltall fra RCL(Ny)

I løpet av knappe to uker har nemlig flere av analytikerne i de største amerikanske meglerhusene halvert sine estimater. Mens Royal Caribbean Cruises i ettermiddag la frem et resultat pr. aksje for andre kvartal på 28 cent, lå konsensus blant analytikerne på 15 cent, ifølge First Call.

Blant de store meglerhusene som rundt den 16. og 17. juli mer enn halverte sine estimater for andre kvartal, finner man storkanoner som Bear Stearns & Co, Lehman Brothers og Smith Barney Citigroup.

Resultatet er at konsensus blant seks av de største amerikanske meglerhusene ble senket fra 30 cent pr. aksje før 16. juli, til 16 cent i forrige uke, viser historikk iMarkedet har fått tilgang på. Verst var Smith Barney Citigroup som senket andre kvartalsestimatet fra 55 cent til 16 cent. Lehman kuttet fra 34 cent til 11 cent.

Kun et av de seks meglerhusene har gått i riktig retning. Det var Credit Suisse First Boston, som økte estimatet fra 17 cent til 21 cent den 22. juli.

Også blant norske analytikere har det blåst en negative vind rett før fremleggelsen av tallene, med uttalelser om frykt for et resultatvarsel. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans lå konsensus på 13 cent for kvartalet.

Det har vært henvisninger til Carnivals svake andre kvartalstall og guiding som har blitt brukt som en del av grunnlaget for pessimismen de sise to ukene. Carnival la frem tallene for over en måned siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere